la sfarsit »

Musafir la Biserica Baptistă Lumina Evangheliei?

Să vizitezi o biserică pentru prima dată poate fi o experiență provocatoare pentru mulți. Ei bine dorim să facem lucrurile simple pentru tine. Prima ta vizită la Biserica Baptistă Lumina Evangheliei va fi una recomfortantă, prietenoasă de care te vei putea bucura atât tu cât și întreaga familie. Dorim să experimentezi muzică motivantă, predică și învățătură care să te ajute, oameni prietenoși și un loc în care să te simți binevenit și acasă! Iată câteva dintre răspunsurile la întrebările ce ne-am permis să le anticipăm pentru tine:

Când avem servicii?

...


Duminica:

10:00 - Scoala Duminicala
11:00 - Predica
12:15 - Predica


Miercuri

18:00 - Cor
19:00 - Studiu Biblic


Unde ținem serviciile?


Vizualizare hartă mărită

La ce sa ma astept?

... Am gândit întâlnirile și serviciile bisericii astfel ca toți cei care participă să fie în egală măsură beneficiarii acestui timp. Ne întâlnim la ora 10,00 Duminica dimineața și fiecare ne îndreptăm spre Școala Duminicală unde, într-un grup mai restrâns, va fi prima întâlnire cu Cuvântul lui Dumnezeu. Jos în holul bisericii la fiecare întâlnire vă veți putea întâlnii cu mulți dintre învățătorii de școală duminicală, cu pastorii bisericii sau cu Sora Rebeca, de a care primiți și buletinul bisericii, ce vă vor îndruma spre locul de întâlnire al Școlii Duminicale pentru d-voastră sau copiii d-voastră.

Primul serviciu de predică începe la ora 11,00 după o scurtă pauză, ce ne dă ocazia să ne adunăm cu toții în auditoriul bisericii. Dacă veniți împreună cu copiii d-voastră până la 8 ani, ei vor participa de la ora 11,00 la ceea ce numim Biserica Copiiilor, unde până la ora 12,00 un grup de învățători și un predicator le va prezenta Cuvântul lui Dumnezeu pe înțelesul celor mici. Împreună vor cânta, vor învăța versete biblice, vor fi parte într-un veritabil serviciu de predică special destinat copiilor noștri.

Ne întâlnim cu toții la ora 12,00 în sala mare a bisericii tot așa după o scurtă pauză, pauză ce o folosim și pentru a ne reâmprospăta cu un pahar de apă și cîteva (refreșments). Părtășia împreună se termină la ora 13,00, afară de prima duminică din lună, când în pauza dintre servicii luăm și masa împreună, ocazie cu care putem toți, cei care dorim, să fim o binecuvântare aducând bunătăți pentru masa ce o luăm împreună.

Miercuri seara este de obicei o seară de părtășie și studiu biblic. Temele sunt alese pentru a răspunde unor probleme de actualitate, întrebări cu care ne confruntăm zilnic, iar răspunsurile și abordarea este un biblicistă.Ce să fac cu copiii? Dar am copii adolescenți!

... Copiii și adolescenții, ca de altfel noi toți ceilalți, vor merge la scolile lor Duminicale de la ora 10,00 unde se vor întâlni cu alți copii și adolescenți ca ei și vor învăță împreună Cuvântul lui Dumnezeu. La ora 11,00 adolescenții se vor întâlni cu întreaga biserică în auditoriul mare în timp ce copiii până la 8 ani vor participa la serviciul special de predică dedicat lor la etajul un în departamentul tinerilor.

Copiii sub 4 ani au un loc special și niște îngrijitori speciali care se ocupă de ei astfel ca mamele și tații să poată petrece un timp de învățătură fără grija supravegherii lor. Creșa bisericii se află la primul etaj, este un loc special destinat copiilor și bebelușilor, doar ei pot intra acolo împreună cu îngrijitorii lor. Am fost în special atenți cu acest loc pentru a-l mobila și asigura o igienă și izolare aparte necesară copilașilor noștri. Vă rugăm să subscrieți la regulile acestui loc care vă vor fi prezentate de cei de acolo, reguli gândite de noi împreună cu D-na Diana Chiș, doamna responsabilă cu întreg acest loc și programul lui, pentru ca bebelușul tău să fie în siguranță și să se bucure de acest timp în egală măsură cu tine.Trebuie să mă îmbrac într-un anumit fel?

Biserica noastră nu impune un cod de îmbrăcăminte. Cu toate astea ținem mult la decența serviciilor noastre și dorim ca toți să se simtă bine, motiv pentru care sugerăm o îmbrăcăminte decentă care să acopere trupul, fără inscripții indecente sau provocatoare. Noi credem că Biblia ne învață și lucruri ce țin de estetica portului nostru și dorim să dăm glorie Domnului și prin ținuta noastră.

Despre pastorul nostru.

... Din anul 2010, Fr. Andrei Beniamin Lariu este pastorul Bisericii Baptiste Lumina Evangheliei. Anterior din 1997 a lucrat împreună cu predecesorul său, Pastorul Misionar Brian Nibbe, la formarea și ridicarea bisericii în calitate de pastor asistent. În prezent amândoi lucrează împreună într-o misiune ce crește și se diversifică de la an la an.

Din 1992 a urmat cursurile Facultății de Drept la Cluj-Napoca după care a urmat cursurile de teologie ale Facultății Hyles Anderson, Schereville, Indiana, Statele Unite ale Americii. Întors în țară, sub îndrumarea Fr. Misionar Brian Nibbe ca păstor, prin evanghelizare și studiu biblic au lucrat împreună la ridicarea edificiului spiritual pe care vi-l prezentăm în aceste pagini.

Este căsătorit cu Laura Lariu din anul 1998 și au împreună 3 copii: Filip 13 ani, Ana 12 ani și Matei 9 ani.Când se pun bani în farfuria care va trece și prin fața mea, eu ce trebuie să fac?

O parte specială a închinării noastre este Colecta. Darurile pentru lucrarea bisericii, promisiunea de credință pentru misionari și zeciuielile le strângem în același timp prin ceea ce numim Colecta Bisericii. Nimeni nu este obligat a participa la această colectă, este o binecuvântare a bisericii noastre, dacă dorești să participi trebuie doar să pui darul tău în farfuria ce va trece prin fața ta la un moment dat, acest lucru este opțional. Facem acest lucru și-l ridicăm la un înalt nivel spiritual pentru că îl considerăm una dintre sursele binecuvântării lui Dumnezeu, și un mod de a ne exprima credincioșia și dragostea față de Dumnezeu și lucrarea lui.

înapoi la început »

Servicii

Duminica:

10:00 - Scoala Duminicala
11:00 - Predica
12:15 - Predica


Miercuri

18:00 - Cor
19:00 - Studiu Biblic


Programe

Institut Biblic

8:30 - Sambata (din 13 oct.)


Evanghelizare

11:00 - Sambata


Reformatori

18:00 - Vineri, Program Principal
10:00 - Duminica, Scoala Duminicala
11:00 - Luni, Studiu
11:00 - Vineri, Studiu


Intalnirea Surorilori

19:00 - Fiecare a II-a miercur a lunii


Rugăciune Bărbați

8:30 - Zilnic


Evenimente

Institut Biblic

8:30 - Sambata (din 13 oct.)